DIY یا خودت انجام بده چیست ؟
DIY یا خودت انجامش بده موضوع جدبدی نیست . به احتمال زیاد شما هم در این زمینه ( DIY ) یا خودت انجامش بده ، با مقالات زیادی برخورد کرده ایدکه شیوه ساخت هرچیزی را آموزش میدهد اما شاید برای شما سوال شده باشد که این عبارت چیست و از کجا آمده است. در این مقاله قصد داریم ، DIY یا خودت انجامش بده را بیشتر مورد بررسی قرار دهیم.
اگر در مورد عبارت DIY کمی جستجو انجام دهید، به مقالات زبرخورد خواهید کرد که به یاد میدهد چطور خودرو خودتان را درست کنید، چطور لپ تاپ خودتان را تعمیر کنید و یا چطور یک هدیه ولنتاین شخصیسازی شده بسازید. اما اگر DIY یا خودت انجامش بده را محدود به همین موارد بدانیم، آن را دست کم گرفتهایم.
اگر تاریخچه جنبش خلاق را مطالعه کرده باشید میدانید که جنبش خلاق یا maker movement بر اساس فلسفهی DIY یا خودت انجامش بده شکل گرفت.
DIY در انگلیسی مخفف عبارت Do It Yourself است که ترجمه این عبارت در فارسی به معنای خودت انجامش بده می باشد.
علت نیازمندی ما به پروژه های خودت انجامش بده چیست ؟
ما به چند دلیل تصمیم میگیریم که به DIY روی بیاوریم :
- مقرون به صرفه بودن
- عدم در دسترس بودن برخی محصولات
- نیاز به شخصی سازی
- کیفیت بالاتر صنایع دستی نسبت به نمونه مشابه در تولید انبوه
دامنه این محصولات میتواند بسیار گسترده باشد. از کاردستیهایی که دانشآموزان میسازند، لوازمی که در خانه از دور ریختنیها تولید میکنیم، تعمیر وسایل شخصی، ساخت یک محصول با تکنولوژیهای پرینت سه بعدی و برش لیزر تا ساختن یک وبسایت شخصی یا محصول دیجیتالی که خودمان به آن نیاز داریم را هم میتوانیم در دسته DIY ها قرار دهیم.
درست است که تصویری که از DIY در ذهن اکثر افراد شکل گرفته مربوط به کاردستیهایی میشود که تا یک محصول با کیفیت راه زیادی دارند اما بسیاری از محصولات فیزیکی و دیجیتال اطراف ما یا DIY هستند و یا از آنها سرچشمه گرفتهاند.
فلسفه پشت خودت_انجامش_بده این است که برای رفع نیازهایمان همیشه نباید محصولات آماده را بخریم. می توان بعضی چیزها را خودمان بسازیم. چیزهایی که همه جا پیدا نمیشود. چیزهایی که با ساختنشان درک بهتری از دنیای اطرافمان پیدا میکنیم. دیگر با هر مشکلی احساس ناتوانی نمیکنیم و به دنبال حل مسائل دنیای اطرافمان میرویم. تفکری که هر انسان خلاقی از آن بهره میبرد.
برخی از منابع جالب در زمینه DIY :
- Instructables (پر از ایدههای جدید و نو برای ساختن چیزهایی که به آن نیاز دارید یا نمیدانید که نیاز دارید)
- ساختنی (نمونه ایرانی وبسایت بالایی)
- هنری (آموزش ساخت زیورآلات و چرم دوزی و … به علاوه فروش مواد اولیه)
- lifehacker (آموزشهایی برای این که در بخشهای مختلف زندگی بتوانید روی پای خودتان بایستید)
- Make: (مجله جنبش خلاق)